Sziasztok!

Hosszabb szünet után mostantól karácsonyig mindennap játékkal várunk titeket. Bízunk benne, hogy újra kedvet kaptok a játékhoz és még karácsony előtt összegyűlnek a ceruzák, hogy a könyveket is megkaphassátok, amiért olyan sokat dolgoztatok egész évben.

ragyog2

20. feladványunk egy vershez kapcsolódik. A Csodaceruza magazin legfrissebb számában egy új gyermekvers-antológiát mutatunk be Ragyog a mindenség címmel, melyben sok-sok erdélyi költő és illusztrátor alkotása szerepel. Ebből a kötetből választottunk ki egy verset mostani feladványunkhoz:

László Noémi: Napok napja

Hétfő ablakot nyit, ágyat vet, fogat mos.
Kedd rövid listát ír arról, ami fontos.
Szerda telefonál, megbeszél, kirámol.
Csütörtök takarít, süt-főz bevásárol,
Péntek eszik-iszik, fúr-farag, irányít.
Szombat forgolódik, táncol-kacag, ásít.
Vasárnap megfürdik, paplant húz magára –
reggel csörög Hétfő ébresztőórája.

Feladat:
Írjatok rövid verset a hét napjairól. Segítségül hívhatjátok László Noémi versét, amelyben átírhatjátok a verset úgy, ahogy szerintetek történnek a dolgok ezeken a napokon. (A jól sikerült verseket a Csodaceruza magazin soron következő számában megjelentetjük.)

Határidő: 2013. december 10.

A Csodaceruza heti (december elsejétől napi) rendszerességgel olvasós-rajzolós játékot hirdet 5–10 éves gyerekeknek, melyet a www.csodaceruza.hu oldalon követhettek nyomon. A megfejtéseket, válaszokat értékes ajándékokkal jutalmazzuk. Minden jó megoldás 1 ceruzát ér, 30 ceruza pedig egy könyvet. De a ceruzák igazi színes ceruzákra is beválthatók, ha kigyűltek: 6, 12 vagy 24 csomagos készletekre.

A válaszokat a következő e-mailcímre várjuk: csodaceruza@gmail.com
A játékba bármikor be lehet kapcsolódni!