Lackfi János, Sándor Csilla, Paulovkin Boglárka, D. Tóth Kriszta „fesztiváltündér", Kutas István (E.ON), dr. Turkovics Monika (Művészetek Palotája)

Véget ért a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, és büszkék lehetünk, mert a Csodaceruza a fesztiválon létezése óta a legnagyobb sikereket érte el. Azz Irijám és Jonibe című könyvünk két kategóriában is díjat nyert: az Irijám és Jonibe kapta az Év Gyermekkönyve Díjat, Rofusz Kinga pedig az Év Illusztrátora lett. Nagyon büszkék vagyunk ugyanakkor arra is, hogy a Könyvfesztiválon bemutathattuk az Aranysityak verseskötetünket, melynek nagy sikere volt. Ezen az úton is szeretnénk megköszönni Lackfi Jánosnak, a kötet szerkesztőjének azt a határtalan odaadást, ahogyan népszerűsíti a kötetet, hogy a nagyközönség megismerje az antológia szerzőit. A költőknek is nagyon nagy köszönettel tartozunk, hogy eljöttek és felolvastak az Aranysityakból.

Turi Tímea felolvas az Aranysityakból (fotó: Litera)

A Csodaceruza szombat délelőtt sajtótájékoztatót tartott a könyvfesztiválon a VI. Gyermekirodalmi Fesztiválról. Itt is Lackfi Jánosnak és D. Tóth Krisztának kell köszönetet mondanunk, hiszen nagyon jól sikerült ez a programunk is.

Külön öröm volt moderálni Szegedi Katalin és G. Szász Ilona A Mindnetvarró Tű című mesekönyvéről szóló beszélgetést az alkotókkal.  Köszönöm a General Press kiadónak, hogy engem kért fel erre a feladatra.

Pénteken megnyitja kapuit a Művészetek Palotája, ahová ingyenesen jöhetnek a több mint 100 gyermekirodalmi programra az érdeklődők. Mindenkit várunk szeretettel, hogy megismerkedjenek a kortárs gyerekkönyvekkel, az alkotókkal!
Sándor Csilla