Kerékpárral mentünk fel a visegrádi hegy tetejére a Silvanusig Köllő koreográfiája miatt, na meg Gonda János zenéje, Berki hangja is fontos volt.  A Juhász Ferenc-féle Szarvassá változott fiú már a könyvespolcomon volt, borítóján Kass János rézkarcával.

Persze Karinthy Röhög az osztályával kezdődött, csodáltam azokat az illusztrációkat, a hibátlan karaktereket. Később a főiskolán vártuk az óráit. Képes volt a Parlament frízén körbefutó címerekről, vagy akár a Garamond kurzívról órákat rajzolva-firkálva beszélni az arány, a harmónia, az egyensúly fontosságáról.

Egyszer épp Georg Cukor-bélyeget tervezett, de a betegsége miatt kissé merev és eröltetett lett a portré, hát néztünk egymásra a zsűriben, hogyan is lehetne az igazságot tisztelettel értésére adni, de a  mappájában találtam két-három laza, friss, nagyvonalú és hibátlan gyorsvázlatot, melyek közül az egyikből változtatás nélkül lett sikeres bélyeg.

A legnagyobbakkal dolgozott, Bartók, Madách, Shakespeare, Galilei, Kassák, Faludy, Rostand, Cervantes, Lorca. A legmagasabb minőséget képviselte minden munkájával. Bölcsessége, embersége, igényessége sajnos már csak munkáiban él tovább. Nyugodjék békében.

Pálfi György