Non Fiction – elismerés


EDITIONS MEMO – Nantes, Franciaország
L’HERBIER
Szöveg és illusztráció: Emilie Vast munkája

Emilie Vast egy egyedi,  tudományos növenygyűjteményt keszített. Stílusa tiszta, szinte szikár, költészettel elegyítve. Miközben az európai növények leveleit bemutatja, sokat tanulunk a szecesszióról is. Láthatjuk, hogy a nyugati kultúrára hogyan hat a japán művészet, és a kettő keveredéséből milyen tökéletesen tiszta illusztrációk születhetnek. Mindegyik tábla egy tipográfiai gyöngyszem, mentes a telezsúfoltságtól és puritán. Mindazonáltal hivatkozik az óriasi komplexitásra, ami a természet besorolásának műveszete mögött van. Amellet, hogy a gyerekek megtanulják felismerni a különböző növényfajtákat, a környezet óvására is nevel ez a könyv.

New Horizons – fődíj

TARA BOOKS – Besant Nagar, Chennai, India
DO!
Szöveg: Gita Wolf, illusztráció: Ramesh Hengadi & Shantaram Dhadpe

Az illusztrátorok színhasználata ebben a könyvben rendkívul tiszta és kifinomult. A papírokat és figurákat egy precíziós műszer pontosságával hímezték ki. A narratíva gazdagsága a részletek felfedezésére csábít. Az okker és fehér színpaletta kivételes eleganciája és a sokarcú narratíva lehetősége teszi rendkívül olvashatová a könyvet.

New Horizons – elismerés

SHABAVIZ PUBLISHING – Teheran, Iran
TWO FRIENDS
Szöveg es illusztráció: Hoda Haddadi

Hoda Haddadinal megtalálhatjuk azt a lelkesedést, mely oly kedves a 20. századi művészet számára, ahol a taált tárgyak, levelek, magok, fatörzsek és papírtöredékek részei lesznek a narratívának, miközben megtartják eredeti jelentesüket is. A kifejezésnek ez az erős és újító rendszerét arra használja, hogy mélyen tanulmányozza, a természeti világ hogyan inspirálja és hogyan lesz része a művészi kifejezésnek. Az olvasó felfedezheti, hogy a nyelvtannak és mondattannak olyan vonzereje van, mint egy ősi növenyhatározónak, melyet a tündermesék kanyargó ösvényein találhatunk.

New Horizons – elismerés

CIDCLI – México D.F., Mexico
ARMO CON LETRAS LAS PALABRAS
Szöveg és illusztrácio: Alejandro Magallanes

A Gutenberg hagyomány igaz követőjének, Alejandro Magallanes karaktere folyamatosan kitér a látómezőből, csak azért, hogy mégegyszer visszatérhessen. A betűk, vonalak, jelek, aláhúzások, grafikai elemek alakítják az írott világot alkotó labirintust, melyet fel kell fedeznünk mélységeiben ahhoz, hogy teljes mértékben értékelni tudjuk azt a változatlanságot, majdnem szürreálisan lenyűgöző örökséget, mely a miénk, mióta feltalálták az írást.

New Horizons – elismerés

COSAC NAIFY – São Paolo, Brazil

TCHIBUM!

Szöveg: Gustavo Borges, illusztráció: Daniel Kondo

Daniel Kondo Tchibum!-ja eredeti és nagyon élvezetes művészkönyv. A gyerek olvasó nagyon jól tud játszani, amint nézi ezt a lenyűgöző és vidám Pop Art galériat. Ez az a könyv, amit újra és újra elő lehet venni. Át lehet lapozni, mint azokat a pörgetős animációs könyveket. Tchibum! arra van rendeltetve, hogy az egyik kedvenc tárgyad legyen, amit mindig a kezed ügyében akarsz tartani, hogy átlapozd, és amit soha sem akarsz elveszteni.

Opera Prima – fődíj

CHRONICLE BOOKS – San Francisco, CA, USA
THERE WAS AN OLD LADY WHO SWALLOWED A FLY
Volt egy öreg hölgy, aki lenyelt egy legyet
Könyvterv és illusztráció: Jeremy Holmes

Ez a könyv Jeremy Holmes őszinte elkötelezettsége a könyvek és a könyvtervezés felé, a könyvtárak világa és azok tartalmának értékei felé. Munkájában számos utalás található, amit a járatos szem kiszúr és felhívja a figyelmet a fiatal olvasókra. A könyv egy sűrű tipográfiai gyönyörűség, ami humorors 19. századi utalásokból, Aliz képzeletbeli vilagából áll, Holmes célja a cinkosság abban a feladatban, ami a tanulást játékké teszi.

Opera Prima – elismerés

ALBIN MICHEL JEUNESSE – Paris, France
OUAF MIAOU CUI-CUI
Szöveg és illusztráció: Cécile Boyer

A költői minőseg Cécile Boyer művészi stílusában találkozik az írott világ misztikus univerzumával. Kompozícióinak élénk frissessége hozza ki az esszenciáját minden betűnek, és ugyanakkor az írott jelet átfordítja a tárgyak világába. A vonalak, jelek és dolgok összessége ünnep a gyerek szemének, elinditják a tanulás kalandos útjan.

Opera Prima –elismerés

DAR ONBOZ – Beirut, Lebanon
TIME FLIES
Szöveg és illusztráció: Susana Reisman

Susana Reisman világában a vonalak vibrálnak, a háromszögek énekelnek és a számok megidézik a metafizikai órákat, melyek az örökkévalóság órait számoljak. Viszhangozza Klee, Matisse és más 20. századi művészeket, akiknek celjuk volt, hogy a zenét és a festészetet vegyítsék össze. Az eredmény annyira meggyőző, hogy a lapok szinte életre kelnek. Az árnyalatok könnyedek, a sokféle utalás mindig élvezetes marad. Az aprólékos stílus elegáns keretet ad a lenyűgöző kompozícióknak.