Folytatódik a Hungarofest Csokikoncert elnevezésű sorozata: a tavaszi sorozatban lesz dzsessz és a vonós muzsikával is megismerkedhetnek a gyerekek. Az interaktív gyerekprogramban a koncertélményt zenepedagógiai foglalkozás teszi teljessé, a Csokikoncerteket rendszeresen látogatók játékos módon ismerhetik meg a zene világát.
Folytatódik a Hungarofest Csokikoncert elnevezésű sorozata: a tavaszi sorozatban lesz dzsessz és a vonós muzsikával is megismerkedhetnek a gyerekek. Az interaktív gyerekprogramban a koncertélményt zenepedagógiai foglalkozás teszi teljessé, a Csokikoncerteket rendszeresen látogatók játékos módon ismerhetik meg a zene világát – közölte a Hungarofest az MTI-vel.
A Millenáris Fogadóban a február 12-én délelőtt a Jazzation lép fel. A profi formáció az a capellával, vagyis a hangszerek nélküli többszólamúsággal ismerteti meg ifjú közönségét. Előadásukkal azt is megmutatják, mire képes az emberi hang és az emberek közötti valódi összhang. A gyerekek ezúttal sem maradnak játékos kérdések és ajándék csoki nélkül. A szép dallamok mellett mesekönyvekkel teli polcok, puha babzsákok és arcfestés is várja az apróságokat.

Március 18-án a vonósoké lesz a főszerep. A testvérekből álló Deák Vonósnégyes tagjai a zene iránti szeretetet a családban szívták magukba, gyerekkoruktól fogva átélték a közös családi muzsikálás élményét. Mivel az öt testvér közül négyen hivatásuknak választották a zenélést, közös formációt alapítottak és igyekeznek minden lehetőséget kihasználni, hogy bővíthessék repertoárjukat.
Április 15-én a Budapest Saxophone Quartet játszik a gyerekeknek. (MTI)