Holló Anna, a könyv illusztrátora

Az idén nyáron, 13 híresség részvételével megszületett Bátor Könyv a világ első, közösségi-média alapú mesekönyveként jött létre, ugyanis a történet folytatásáról minden fejezet végén a Facebook-rajongók dönthettek. A Bátor Könyv végre nyomtatott formában is elérhetővé vált, ennek örömére a fejezetek írói egy közösen dedikált példányt juttattak el Mark Zuckerberghez, a Facebook alapító-tulajdonosához.

Heten a Bátor Könyv szerzői közül, bal szélen Holló Anna illusztrátor

Júniustól kezdve a Bátor Könyv történetének alakulását hétről-hétre több ezer rajongó kísérte figyelemmel és szavazott az interneten a mese folytatásának irányáról. A cselekményt D. Tóth Kriszta indította el, rajta kívül a kötet létrehozásában Bakos Piroska, Bazsó Gábor, Csiszár Jenő, Geszti Péter, Kepes András, Lackfi János, Mautner Zsófia, Oroszlán Szonja, Rácz Zsuzsa, Schell Judit, Süveges Gergő és Varga Livius működött közre. A Bátor Könyv így végül egy sokszínű, stílusában és írói eszközeiben folyton változó és megújuló történet lett – a rajongók legnagyobb örömére.

A lelkesedést látva a Bátor Tábor Alapítvány úgy döntött, hogy a mesekönyvet nyomtatott formában is elérhetővé teszi és a vételárakból befolyó összeget a Bátor Tábor fejlesztésére fordítja. Ezzel minden eladott példány súlyos beteg gyerekek élményterápiás táboroztatását segíti. Így lesz a Bátor Könyv egyszerre értékes olvasmány és értékes segítség: 144 oldalnyi kemény fedeles jóérzés – karácsonyi ajándéknak sem utolsó.

A Holló Anna illusztrációival megjelent igényes kiadású kötetet a Bátor Tábor Alapítvány pénteken mutatta be D. Tóth Kriszta, Schell Judit, Bakos Piroska, Csiszár Jenő, Kepes András és Mautner Zsófia részvételével. D. Tóth Kriszta a kötet létrejöttével kapcsolatban hangsúlyozta a közösségi média szerepét: „A Facebook segítségével rengeteg emberhez eljutott a mese híre, így a Bátor Könyv kapcsán nagyon sokan megismerhették a súlyosan beteg gyerekek élményterápiás táboroztatásával foglalkozó Bátor Tábor Alapítvány áldozatos munkáját.”

Éppen ezért az eseményen ünnepélyesen postára adták a szerzők által dedikált Bátor Könyv Mark Zuckerbergnek szánt tiszteletpéldányát, ezzel megköszönve a Facebook alapítója és tulajdonosa által teremtett lehetőséget. A könyv mellé kísérőlevelet is fogalmaztak a szerzők, amelyben megírták: nagyon örülnek annak, hogy az együttes munka élményét több tízezer emberrel tudták megosztani és remélik, hogy az idei meseírást hasonló Facebook-alapú kezdeményezés követi majd, a Bátor Tábor Alapítvány és a gyerekek támogatásának érdekében. A levél végén üdvözletüket küldték Mark Zuckerberg magyar pulijának, Beastnek is.