Kérjük, mutatkozzon be röviden, mikor indult illusztrátori/művészi pályafutása, milyen szakmai sikerekre büszke?

2004-ben diplomáztam a brüsszeli St.-Luc Képzőművészeti Főiskolán, illusztráció-képgrafika szakon. Pár év kihagyás után újra elkezdtem alkotni és az idei Aranyvackoron – a Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülésének gyerekirodalmi és illusztrációs pályázatán második helyezést értem el. Szintén idén jelent meg első gyerekeknek szóló könyvem Pont, Görbe, Egyenes címmel a Csimota Kiadó gondozásában.

Mit jelentenek Önnek Lázár Ervin meséi, mi alapján választotta ki a mesét, amelyhez az illusztrációt készítette?

Lázár Ervin könnyed, letisztult és végtelenül humoros meséit szívesen olvasgatom még felnőtt fejjel is. Egy illusztrátor ismerősöm hívta fel a figyelmemet a pályázatra, és viccesen hozzáfűzte, hogy Lázár Ervinnek van egy pöttyös meséje, válasszam azt, úgyis naphosszat pöttyöket rajzolok (egy pöttyös könyv tervén dolgoztam akkor). Nem ismertem idáig A Kék meg a Sárga című mesét és miután elolvastam, rögtön tudtam, hogy ezt kell illusztrálnom.

Mit tartott szem előtt illusztrálás közben, mi okozott nehézséget, illetve örömet munka közben?

Ez a mese nagyon lendületes, a két pötty indulatosságát és erejét szerettem volna megjeleníteni.

Min dolgozik jelenleg, mik a jövőbeni tervei?
Jelenleg a legizgalmasabb munkám, egy IPAD-re megjelenő mesekönyv, amely még az idén kapható lesz az interneten. Rendkívüli érzés volt látni, ahogy az animátorok segítségével életre keltek a rajzaim és megismerhettem egy teljesen új könyv ‘formátumot’.
[fblike]