1. Kérjük, mutatkozzon be röviden, mikor indult illusztrátori/művészi pályafutása, milyen szakmai sikerekre büszke?

 2004-ben diplomáztam a Magyar Iparművészeti Egyetem grafika szakán. Szakterületem az illusztrálás és a kreatív tervezés. Az Egyetem előtt elvégeztem a Kirakatrendező és Dekoratőrképző Iskolát, majd a Hajógyári Szigeten lévő Novus Művészeti Szakiskola grafika szakán tanultam egy évig- emellett titkárnőként dolgoztam. Ezután végül felvettek az Egyetemre, ahová négyszer felvételiztem, ebből kétszer maradtam le 1 ponttal. Nem sokan támogattak művészi irányú elképzeléseimben. Az Egyetem alatt szinte minden pályázaton elértem valami sikert, talán ebben az időben voltam a „ legsikeresebb” . Amire legbüszkébb vagyok egy cannes-i  első díj (TAX FREE), amit egy plakát sorozatért kaptam( meg kell említsem Vörös Krisztián nevét, aki segítségemre volt a plakátok elkészítésében). Másik „büszkeségem” a Print Magazin (US) borító pályázatára beadott, egy rám igazán jellemző kb. 1 perc alatt elkészített rajzocskámért kapott második díj.

2. Mit jelentenek Önnek Lázár Ervin meséi, mi alapján választotta ki a mesét, amelyhez az illusztrációt készítette?

 A négyszögletű kerek erdőt választottam, ebből is Maminti a kicsi zöld tündér meséjét. Gyerekkoromban talán az elsők között voltak a Lázár Ervin mesék, melyekben szerepelhettem, a kicsi zöld tündérre kifejezetten emlékszem még a zöld pulóverre is, amiben játszottam. Máig őrzöm azt az élményt, mikor felléptünk a Marczibányi Téri Művelődési Központban egy gyermek-színi versenyen, ahol az egyik előadás alatt egy kisfiú hosszasan gondolkodott a szövegén, amit láthatóan elfelejtett és mikor végre megszólalt azt mondta: „döm-dö-döm”!

3. Mit tartott szem előtt illusztrálás közben, mi okozott nehézséget, illetve örömet munka közben?

 Tudatosan választottam a vonalas-kontúros rajzi technikát, ennek segítségével alakítottam ki egyedi képi világomat. Az elmúlt években készített munkáim is ennek a jegyében születtek.

Az lebegett a szemem előtt, hogy olyat készítsek, ami nekem tetszik és lehetőleg ne hasonlítson sem technikájában, sem formailag más alkotó munkájához és egy kisgyerek se kapjon hidegrázást, ha megnézi.  Remélem, sikerült. Nehézséget nem okozott semmi, örömet annál inkább…

4. Min dolgozik jelenleg, mik a jövőbeni tervei?

Jelenleg egy „gasztronómiai kalandozáson”dolgozom, ahol szabadkezet kaptam az illusztrációkat illetően. Remélem, mire a végére érek nem fogok meghízni, mert már az első fejezet elolvasása után én is nekiláttam egy nagy adag aranygaluska elkészítéséhez!

Nincsenek különösebb terveim, minél több kreatív feladatot kívánok magamnak, szeretnék venni egy lakást Budapesten meg egy kis autót, ami csak az enyém és az sem baj, ha néha összetöröm picit…

Web: http://cargocollective.com/timeakoncz

[fblike]