Magyar nyelvű e-könyv változat is készül a Harry Potter-regényekből – mondta az Animus Kiadó vezetője az MTI-nek annak kapcsán, hogy csütörtökön Londonban bejelentették: októbertől e-könyvként is kapható lesz J. K. Rowling sikersorozata.

Az írónő közlése szerint a hét kötet hangoskönyv- és e-könyv-formátumban is megjelenik számos nyelven. A digitális változatot a Pottermore.com honlapon forgalmazzák majd.
A Harry Potter-könyveket magyar nyelven megjelentető Animus Kiadó igazgatója, Balázs István az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a honlapon a magyar fordítás digitális változata is elérhető lesz. Emlékeztetett arra, hogy mindenféle digitális változat jogát magánál tartotta az írónő, ezért kerülhet az összes fordítás e-könyv változata egyetlen oldalra. A kiadó a magyar nyelvű e-könyvek után jutalékot kap – tette hozzá.
Az igazgató szerint ugyanakkor nem lehet megjósolni, mekkora érdeklődés mutatkozik majd az e-könyv-változat iránt, hiszen a regények digitális formátumban illegálisan már jó ideje hozzáférhetők az interneten. Ráadásul a könyvek megjelenése óta már jó pár év eltelt.
Felidézte, hogy az első két részt hangoskönyvként – nem digitális formátumban, hanem hagyományos audiofelvételként – már korábban megjelentették magyarul. Mivel azonban nem volt nagy sikerük, úgy döntöttek, nem lesz folytatás.

Forrás: MTI