Az Agave Kiadó ajánlata

Lucy biztos benne, hogy farkasok élnek a házuk falában, és ahogy mindenki mondja: ha a farkasok egyszer kijönnek a falból, akkor vége. A családja azonban nem hisz neki… amíg egy nap a farkasok tényleg ki nem jönnek a falból.

De itt még nincs vége. Sőt, Lucy harca a farkasokkal csak most kezdődik.
Egy kellemesen ijesztő, furcsa és féktelen történet felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, Dave McKean különleges rajzaival.

Neil Gaiman 1960-ban született lengyel bevándorlók gyermekeként Angliában. Legnépszerűbb alkotásainak talán képregényei tekinthetők, elsősorban a Sandman-sorozat, amely a 75 számával és több különszámával a műfaj klasszikusának számít. Prózaíróként különös, önálló műfajba nehezen besorolható történeteket ír, mint például a filmként is nagy sikert aratott Csillagpor, amely felnőtteknek szóló fantasy, vagy a London alatti Londonban játszódó, úgynevezett urban fantasynek tekinhető Sosehol. A nagy áttörést a 2000-es Amerikai istenek hozta meg Gaimannek, a regényt díjesővel honoráltak, és még a nem sci-fi-olvasók előtt is ismertté és népszerűvé tette. Az utána következő regénye (Anansi fiúk) szintén ezt a vonalat követi: afrikai meséket és mitológiát ötvöz a történetben. Kisprózáját két novelláskötetben gyűjtötte össze: az 1999-es Tükör és füstben, valamint a 2006-os Törékeny holmikban.

Gaiman sok műfajban otthon van, gyerekkönyvei (The Day I Swapped My Father for Two Goldfish, Farkasok a falban, Coraline) ugyancsak nagy népszerűségnek örvendenek, de ír még verseket, dalszövegeket (például Tori Amosnak) és forgatókönyveket is (utóbbira példa Robert Zemeckis 2007-es filmje, a Beowulf). Nemrég sok időt töltött Kínában, jelenleg ottani utazásairól és az ország mítoszáról tervez könyvet írni, és emellett még egy antológia szerkesztését is felügyeli.