Harmadik a sorban az a hangoskönyv, mely Berg Judit méltán népszerű mesesorozatát teszi hallgatható formában is hozzáférhetővé kicsik és nagyok számára. A mesekönyvvel azonos címet viselő Tündérváros azonban nem csupán egy szokványos hanganyag, hanem sokkal több annál! A CD borítóján ez áll: zenés mesekönyv, hiszen Panka és Csiribi történeteit (merthogy természetesen az ő kalandjaikról van szó) ezúttal is a Bizek Emi által komponált muzsika teszi teljessé. A lemezen felcsendülő zongora, fuvola, pikoló, fagott, hegedű, brácsa, cselló, nagybőgő, rézfúvósok és ritmushangszerek a Halion Symphonic Orchestra jóvoltából hallhatóak, és akárcsak az előző két lemez esetében, ez a zene nem csak kellemesen aláfesti és kíséri a szöveget, de segítségével még egy kis zenei műveltséget fejlesztő játékra is bírhatjuk a lurkókat: a hangszereket – melyek mind egy-egy szereplőt képviselnek – kell felismerniük a mesében. Érdemes kipróbálni, nem is olyan könnyű dolog!
A CD-n – akárcsak a könyvben – hat darab mese található, ezek mindegyike egy-egy foglalkozást mutat be. Panka és Csiribí ez úttal a városba látogat, Bonifác barátjuk meghívására, és közben megtudjuk, hogy miért kell Csiribíhez és Jocóhoz orvost hívni, milyen örömhírt kézbesít a postás, kiderül, valóban olyan viccesek-e a cukrász tréfás nyalánkságai, mint ahogyan azt ő maga gondolja, hogy ki miatt van szükség a tűzoltók segítségére illetve, hogy hogyan oldhatja meg az artisták problémáit egy kis kék csillag. S ha ez még mindig nem lenne elegendő, a legutolsó fejezet arra is választ ad, hogy valóban jó tanár-e a szél, illetve hogy vajon sikerül-e végre Pankának megtanulnia repülni? A szövegek épp olyan kedvesek, szerethetőek és gyerekléptékűek, mint ahogyan azt az első két korong illetve kötet kapcsán megszokhattuk, s – akárcsak az előző lemez esetében – a történetek tolmácsolását ezúttal is Vándor Évának köszönhetjük.
S hogy a meséket hallgatás közben könnyebben elképzelhessük, abban a borító belsejében található, Pásztohy Panka által rajzolt, tündéri illusztrációk vannak segítségünkre.
Pásztor Csörgei Andrea