Április 10-én, vasárnap bemutatkoznak a Csodaceruza gyermekirodalmi folyóirat újdonságai!
Velünk lesznek az illusztrátorok, szerzők, a Csodaceruza új rovatainak vezetői, bemutatjuk a legfrissebb lapszámokat, és a megújult Szerkesszük együtt a Csodaceruzát!-foglalkozást.
Délelőtt rendezvénytermünkbe várjuk a gyerekeket és a családokat közös alkotásra, mese- és vershallgatásra, délután pedig a folyóirat szakmai-alkotói, valamint olvasói szempontjait beszéljük meg kerekasztal-beszélgetéseken.
PROGRAMOK:
9.00-10.00: Szerkesszük együtt a Csodaceruzát! – 5–12 éves gyerekek készíthetik el a saját lapszámukat a Csodaceruza alkotói segítségével (a terem előterében)
10.00-10.10: Köszöntő
10.10-11.00: Zenés gyermekirodalmi műsor Bertóti Johannával
11.00-12.00: Bemutatkoznak a Csodaceruza új rovatai: a Vadonleső program (Bakó Botond), a Mesélő képek (Boldizsár Gizi), a Városkalauz (Balex Endre), a Hagyományok Háza gyerekeknek. Mesét mond Aranyos Boglárka
12.00-12.10: Bemutatjuk a megújult Szerkesszük együtt a Csodaceruzát! foglalkozást
12.10-16.00: Szerkesszük együtt a Csodaceruzát! – 5–12 éves gyerekek készíthetik el a saját lapszámukat a Csodaceruza alkotói segítségével (a terem előterében)
13.30-15.00: Gyermekirodalmi folyóirat-szerkesztés – mit, hogyan, miért? – szerkesztők, alkotók adnak áttekintést (Sándor Csilla, Boldizsár Gizi, Baley Endre, Wittmann Ildikó)
15.00-16.00: Gyermekirodalmi lapot olvasunk – szülők, óvodapedagógusok, tanítók, egyetemi oktatók fóruma (Szigetvári Kata, Gertheis Veronika, Varga Emőke, Czomba Magdolna, Záluszkiné Bereczki Anna, Marthy Annamária)
16.00-17.00: Megjelentem a Csodaceruzában! – illusztrátorok és szerzők tapasztalatai (Jásdi Juli, Ambrus Izsák, Gődér Varga Kata, Almás Zsófi, Dusza Eszter, Rácz Eszter Anna, Patkó Diána, Linczmayer Betti, Győrfi Ágnes, Nguyen Cintia, Csankovszki Csilla, Zsuravszka Edit, Harmath Vera, Bárdossy Krisztina, Kleman Ágnes, Mészáros Nóra, Gaál Mici, Bonifert Rita, Kocsispéter Kata, Godina Eszter, Bun Zsófia, Szakolczai Alida, Korbuly Ági, Szabó Zsófia, Lantos Júlia, Kasza Juli, Petrák Sára, Laboda Kornél, Baley Endre)
A program ideje alatt kedvezményes vásár és előfizetés a Csodaceruza folyóiratra.
Sok szeretettel várjuk a gyerekeket, szülőket, nagyszülőket, pedagógusokat, könyvtárosokat, művészeti iskolás diákokat, alkotókat és valamennyi érdeklődőt!
A programra a belépés díjtalan. Kérjük az érdeklődőket, hogy részvételi szándékukat jelezzék a villa.barabas@gmail.com e-mail címen.
A regisztráció egyben hírlevelünkre való jelentkezés is. Amennyiben nem szeretne hírlevelet kapni havi programjainkról, kérjük jelezze ezt a regisztrációs e-mailben.
Nyitókép: Kondász Eszti illusztrációja