Mátol egy hétig a nem titkos naplót egy kutya (Borisz) írja. Borisz Radnóti Blanka illusztrátor kutyája, Blankát nem kell bemutatni a Csodaceruza olvasóinak.

Borisz naplója
2015. augusztus 8.

boriszJómagam a fajtatiszta csokibarna dalmador állandó kísérőimmel bepattantunk a négykerekűbe, és nekivágtunk az utaknak. Ha autóba ülünk, az csak akkor bajos, ha az orvoshoz megyünk. De ma nem… ma hosszabb útra indultunk, ami pedig egyenlő a Balatonnal! Ha van csúcsszuper nyári hétvége, akkor az biztos a Balatonon zajlik. Ez most afféle programajánlónak is beillik majd, mert a hétvégét a Palóznaki Jazz Pikniken töltjük.

blanka2Mondhatni, hogy itt kutyául vagyunk, ami ez esetben csupa pozitív… Homoláék fesztiválja maga a kánaán, maga a kutyaparadicsom. A lecsöppenő hamburgermorzsák országa. A kihűlt palócleveses tálak tárháza. Ha az ember kutyája megfelelő sebességgel kap a kicsusszanó bacon vagy sajt után, akkor még röptében elkaphatja. De folyamatos porszívó üzemmódra kapcsolva a rosé-kacsamelltől a libamáj-brüléig minden megterem a füves mezőkön. Remek hely, csak győzzem szusszal. Persze akadnak versenytársak is jócskán. Ez már csak ilyen „kutyabarát” hely. Hajnalig buliztunk. A végén a Sáfrán kertben egy nagyobb sültkolbászt még elharmadoltunk. Azt gondolom, így kerek a nap. Borisz módra nem a ködben, hanem az éjszakában tűnök el. Nagyszínpad, jövök!!!