Három napig tartó vigadalomra hívják a Balaton-felvidék legszebb várába azokat a családokat, akik szeretnének elmerülni a középkori gasztronómia, a zene és a mese világában. 2015. július 31 és augusztus 2. között megrendezésre kerülő Kinizsi Napok ötletadója és megálmodója Mekler Norbert várkapitány, aki jó gazdához híven még határon innen és túlról is hívott vendégeket a látogatók szórakoztatására.

július 31., 10:00–augusztus 2., 19:00
Kinizsi Vár

Vár 9, Nagyvázsony, 8291

Gyerekelőadások, Gryllus Vilmos koncert és a népzenei örökségünk legismertebb őrzője, a Csík zenekar is vendége lesz a mulatságnak. A középkori táncos, zenés forgatagról a Szelindek Együttes gondoskodik majd. Lengyel barátaink katonai tábort vernek, fegyverbemutatókkal, előadásokkal készülnek, míg a várban naponta többször is várjátékokra kerül sor.
A három napig tartó fesztiválon bemutatkoznak a korabeli mesterségek, a gyerekek kipróbálhatják a fazekaskodást, a kovácsolást, a papírmerítést, az érmeverést és a kötélverés tudományát is.
A család minden tagja számára élvezetes solymász bemutatóval is készülnek.


A gyermekeknek klasszikus népi mesékkel, gyerekelőadásokkal kedveskednek folyamatosan. Vasárnap délben a gyerekek egyik legnagyobb kedvence, Gryllus Vilmos ad koncertet Kinizsi Pál várának udvarán.
A vígasság mit sem érne ízletes népi ételek és italok nélkül, a Kinizsi napokon a pisztrángos ételeké lesz a főszerep, de a vásári forgatagban kézműves termékek is terítékre kerülnek majd.
A középkori hangulat alap eleme a zene, a régies hangszerek és hangzás, melyről Szelindek Középkori Együttes dinamikus és meghitt zenét játszó, fújó, pengető, tekerő ritmusorgiája gondoskodik síppal, dobbal és tekerőlanttal egyaránt. A táncos lábúak rögtönzött táncházba is csatlakozhatnak, táncra perdülhetnek a pergő ritmusok alapján.