Életének 85. évében soproni otthonában elhunyt G. Szabó Judit írónő. A gyerek- és ifjúsági könyvek szerzőjét március 17-én érte a halál. Kérésére családja csendben búcsúzik tőle.

G. Szabó Judit írásain, regényein, könnyesre neveti magát az ember azon a finom, bájos humoron, ami csaknem minden írását áthatja. Úgy ír a kamaszok titokzatos, kissé kusza érzelemvilágáról, mintha saját maga is éppen ezt a korszakát élné. Szenvedélye az írás mellett az utazás. Bejárta az egész világot.
G. Szabó Judit regényeinek, írásainak üzenete mindazokhoz szól, akiknek sikerült a lelkükben megőrizni gyermeki énjüket, akik nyitottan, kíváncsian, derűsen és humorérzékkel megáldva szemlélik a világot.
„Nem vezetett egyenes utam az íróságig. Kislányként tanító néni szerettem volna lenni, de csak a diplomáig jutottam. Elcsábított a műszaki pálya, évtizedekig dolgoztam egy angyalföldi kazángyárban, mint üzemmérnök. – Miért nem írsz humoreszket? – kérdezték kollégáim, élceimen derülve. Írtam közel kettőezret, megjelentek sorra. Párommal szenvedélyünk volt az utazás, ennek emléke a „Legyen az egyik feleségem! C. vidám útirajz. – Tudnál te gyerekeknek is írni! – vélte a Móra Kiadó. 1971-ben jelent meg a „Macskát visszafelé simogatják”, akkor még szokatlan őszinteséggel megírt könyvem, megért már öt kiadást, lefordították több nyelvre. Így kezdődött az írói korzsakom. Jöttek a „pöttyösök” sorra: Hárman a szekrény tetején, Bezzeg a más gyereke! Most boldog vagy? Megérjük a pénzünket! (Ezt a Nagy Könyv idején sokan vallották kedvencüknek.) Aztán a Mari, ne bomolj! Ez mindennek a teteje! Barbara, ez több a soknál! Sok a csinos lány. A Rózsás Letícia Skóciában játszódik, egyszerre krimi, szerelmi történet és kísértethistória. 2007-ben a könyvhétre  jelent meg  A Madárijesztő-ház. Titokzatos, rejtélyes, izgalmas történet! Két ikerlányomnak köszönhetően hosszú ideig voltam Kaliforniában „amerikai nagymama”, ez más világ, remélem, lélegzet visszafojtva olvassák majd a Különös sziget címmel az idei Ünnepi Könyvhétre megjelenő kötetet. „Mosolyogtató derű, könnyfakasztó humor, emberség és szeretet jellemzi G. Szabó Judit műveit. A nyolcvanas éveiben járó írónő ma is fiatalos lendülettel fűzi tovább regénybeli hőseinek sorsát.” Ilyesmik olvashatók a velem készült riportokban. És a kétezerhetes év elhozta az Életmű-díjat… Jól esik azt remélni, hogy megérdemeltem”. G. Szabó Judit
(Forrás: mora.hu)

Megjelent könyvei:

A macskát visszafelé simogatják

A Madárijesztő-ház

Barbara, ez több a soknál!

Ez mindennek a teteje!

Hárman a szekrény tetején

Hárman a szekrény tetején / hangoskönyv

Különös sziget

Kristályszív akció

Mari, ne bomolj!

Megérjük a pénzünket!

Rózsás Letícia

Sok a csinos lány