Sok minden van, ami tönkre tud tenni egy egészen jól induló napot is, például egy gondtalan hétvégi napot, amikor apáék szörnyen elfoglaltak, a hugi rémesen idegesít, és mindennek tetejében még az eső is esik odakint… Hát mit lehet ilyenkor csinálni?
Samu, a tündéri kis nyuszi kalandjain keresztül a mindennapi gyermeki dilemmák kerülnek előtérbe, olyan kardinális kérdések, mint a kinti eső, a benti unalom, az idegesítő családtagok és az elfoglalt szülők.

Rofusz Kinga szellemes sztorija és minimalista, de nagyon is leleményes és találó rajzai segítenek a kicsiknek – leginkább az óvodás korosztálynak – feldolgozni azt az érzelmi stresszt, mely a felnőttek világában éri őket. A történet egyszerű, de lényegre törő, ráadásul kellemes megoldást is kínál a felmerülő problémákra.

Az illusztrációk szellősek, de pont ezzel hagynak teret a gyermeki képzeletnek, Samu sztorija így nemcsak egy szimpla mese és lapozgatós könyvecske, hanem egy igazi családi program is, melyet újra és újra át lehet élni együtt.

(Forrás: www.est.hu)

Samu ajándékot szeretne venni a kis barátjának, de semmit nem talál, amit adhatna. De mi lehet nagyobb meglepetés, mint egy igazi bábszínház, amit közösen készítenek és adnak elő a társaival? Rofusz Kinga illusztrációit nézegetve felnőtt és gyerek egyaránt átéli az ajándékozás örömét, melegségét, szépségét.