Elbújtam! – hangzik fel innen is, onnan is. Ki találja meg vajon Gurigát, a kisnyuszit? Ajánljuk ezt a könyvet minden bújocskára kész kisgyereknek, és azoknak a felnőtteknek, akik le tudnak kuporodni a kicsik mellé, hogy az ő szemükkel is láthassák olykor a világot.
„A kicsi gyerekek nagyon intim kis történéseit szeretném formába önteni a Guriga-könyvekben. Az ilyen kicsi gyerek világának közepében ő maga van.” – mondja Paulovkin Boglárka, a könyv szerzője és illusztrátora.
Guriga, a kisnyuszi reggel felébred, és egy jó ötlete támad. Nem tesz mást, mint amit nagyon sok gyerek ebben az életkorban: elbújik, és várja, hogy rátaláljanak. A bújocskajáték tovább folytatódik: Guriga felfedezi a lakás rejtekhelyeit, miközben izgalommal várja, hogy őt is felfedezzék. A lakás után a kert következik: Guriga kifogyhatatlan az ötletekben.
Paulovkin Boglárka könyve a játékon túl azt is képes közvetíteni, milyen egy harmonikus család. Apa, anya és a kisgyerek néhány mondata, gesztusa elárulja,  milyen békében és harmóniában élnek a család tagjai. Így még a bújocska is más. (S. Cs.)