A Fővárosi Nagycirkusz, mint nemzetközi előadó-művészeti intézmény kiemelt figyelmet fordít az oktatási-nevelési célok gyakorlati támogatására.

Az idén 250 éves cirkuszi világ 2018 január 8. és 14. között Budapestre figyel!

Engedje meg, hogy felhívjuk a figyelmét egy kivételes lehetőségre, a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál egyik kísérőrendezvényére: a Fővárosi Nagycirkusz nemzetközileg is egyedülálló kezdeményezése az iskolai oktatás és a cirkuszművészet program szintű összehangolása. A cirkuszpedagógia elsődleges célja az alap- és középfokú oktatási intézmények támogatása. A diákok számára korábban csak elméletben ismert fogalmak életre kelnek a cirkusz varázslatos világában. A tananyag gyakorlati hasznosíthatósága és az iskola falain kívüli megismerése olyan páratlan élmény, amely pótolhatatlan segítség a tudás valódi elmélyítésében.

A cirkuszpedagógia, mint az oktatást támogató egyedülálló program bemutatására a Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál keretében a Főváros Nagycirkusz nagyszabású nemzetközi konferenciát szervez. A szimpóziumon bemutatkoznak a hazai és a nemzetközi cirkuszpedagógiai trendek és elképzelések. A résztvevők megismerhetik a program gyakorlatát, valamint az eddigi sikeres tapasztalatokat és a jövőbeni terveket.

Ingyenes rendezvényünkre szeretettel hívjuk és várjuk önt és kollégáit! A konferencia egyes előadásai angol nyelvűek.

Az esemény időpontja: 2018. január 12. (péntek) 10.00 – 13.00.

Helyszíne: Mezőgazdasági Múzeum Díszterme (1146. Budapest, Vajdahunyad vár)

A konferencián való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát kérjük legkésőbb 2018. január 9-ig jelezze a kardos.kata@maciva.hu email címen!