Zsófi, a Crooocus megálmodója és megalkotója különleges világot hozott létre a gyerekszobában: használt, kidobásra ítélt textilekbe lehel új életet: fonálként használja fel őket és gyönyörű új tárgyakat horgol belőlük.

crooocus11

„Eleinte táskákat, szőnyegeket, kosarakat készítettem. Aztán rájöttem, hogy a gyerekeimnek nagyon tetszenek a színes, puha tárgyak, amelyeket készítek, amik arra ösztönöznek, hogy megfogják őket, játszanak velük. Fontosnak tartom, hogy a gyerekeket körülvevő tárgyak ízlésesek legyenek, és természetes anyagból készüljenek. A gyermeki ízlésvilág kialakulását erősen befolyásolja az őket születéstől körülvevő tárgyi kultúra. Az alapanyagaim sajátossága, hogy minden darab, amit készítek egyszeri és megismételhetetlen, csakúgy, mint azok a kisgyerekek, akinek a szobáját díszíti egy – egy  Crooocus darab”mondja Zsófi munkáiról.

Ma, aki szeretne egy kislányoknak készült csinos Crooocus-válltáskát, az játsszon velünk; küldje el a Csodaceruzában a mai napra szóló feladat megoldását emailben (csodaszerk@gmail.com), hogy este 9-kor kisorsolhassunk egy szerencsés nyertest.

crooocus22