Óriási ceruzatartóval hívja adakozásra az E.ON csoport az embereket az iskolakezdéshez kapcsolódó adománygyűjtő kampányban.

 CERUZA4 CERUZA3 CERUZA2 CERUZA1Az Erzsébet téren felállított, óriási sündisznóhoz hasonló, közel 4 méteres, fából készült installációval kívánja felhívni a figyelmet az Iskolakezdés együtt! akcióra az E.ON Hungária Zrt. Az Ökumenikus Segélyszervezet által évek óta megszervezett adománygyűjtés célja, hogy tanévkezdésig legalább ezer olyan csomagot tudjanak összeállítani, amelyekkel rászoruló gyerekek boldog és sikeres iskolakezdését lehet biztosítani: írószerekkel, tanszerekkel, sportruházattal.

Az E.ON csoport 7 millió forintot adományoz az Iskolakezdés együtt! segélyakció céljaira, emellett szerepet vállal az adománygyűjtés népszerűsítésében. Ezt a célt szolgálja az az óriási ceruzás installáció a fővárosi Erzsébet téren, amiből az odalátogatók akár el is vehetnek egy-egy ceruzát.

„A társadalmi felelősségvállalási tevékenységünknek mindig is sarokköve volt az a E.ON Next Generation program, aminek keretében a jövő nemzedékét tudjuk tanítani, fiataloknak tudunk segíteni.” – mondta Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese a támogatás bejelentése és az installáció bemutatása kapcsán. „Kiemelt célunk, hogy a következő generáció meghaladjon minket tudásban. Ahhoz azonban, hogy mindenki egyenlő esélyekkel fejlődhessen, segítséget kell adnunk azoknak, akik erre rászorulnak. Ezért támogatjuk már évek óta az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! kampányát, hiszen így sok olyan gyerek kezdheti meg az iskolát hiánytalan tanszerkészlettel, akiknek a családjában egyébként az iskolaszerek beszerzése komoly problémát, anyagi terhet jelentene.” – fogalmazott Jamniczky Zsolt.

„Sokadik éve már, hogy az E.ON csoport stratégia partnerként támogatja a Magyar Ökumenikus Segélyszervezetet, és ezen belül az Iskolakezdés együtt! akciót.” – mondta Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója. „Nagy megnyugvás nekünk, hogy stabil partnerként számíthatunk az E.ON-ra, aki évek óta jelentős összeggel támogatja akciónkat, segítve annak fenntarthatóságát. Noha minden egyes ember, minden forintja óriási segítség nekünk, az ilyen kiemelt zászlóshajók nélkül nem teljesülhetnének célkitűzéseink.”

(sajtóközlemény)

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta: az eddig összegyűlt több mint 7 millió forinttal és a közműszolgáltató adományával túllépték az összegyűjteni tervezett 10 millió forintot, amelyet rászoruló gyermekek tanszercsomagjára fordítanak. Felhívta a figyelmet arra is, hogy nemcsak magyarországi, hanem határon túli – erdélyi és kárpátaljai – gyermekek is részesülnek a támogatásból. A 10 millió forint feletti összeg a segélyszervezet családokat segítő központjain keresztül jut el a rászoruló gyermekekhez.
Kiemelte: minden gyermek személyre szabott „iskolatáskát” kap, mivel a segélyszervezet ismeri őket és a családi hátterület, tudja, mire van szükségük.
Jamniczky Zsolt, az E.On Hungária vezérigazgató-helyettese azt mondta: számukra nagyon fontos a jövő generáció, ezért is próbálják biztosítani, kiegészíteni a tanszercsomagokat azoknak, akiknek nincs meg mindenük. Hozzátette: a cél az, hogy a gyerekeknek csak a gyerekkorral, iskolakezdés után pedig csak a tanulással kelljen foglalkozniuk.
Beszédét követően Jamniczky Zsolt egy, a támogatást jelképező „7 millió forint adomány” feliratú óriási ceruzát adott át Lehel Lászlónak.
A sajtótájékoztatón bemutatták a HelloWood csapata által készített, az iskolások ceruzatartójára emlékeztető installációt, amely az V. kerületi Erzsébet téren a segélyszervezet adománygyűjtő pontjaként is szolgál.
Ráday Dávid, a HelloWood munkatársa a négyméteres, sünt formázó installációról elmondta: azzal egyrészt játékos formában hívják fel a figyelmet a tanévkezdésre, az adományozásra, másrészt egy olyan látványos, színes alkotást szerettek volna, amely a Belvárosban felhívja a figyelmet az adománygyűjtés fontosságára. Hozzátette: az alkotásban mintegy 450 nagy ceruza található, többnek lyukas a vége, amiben kis ceruzák vannak – ezeket az adományozók hazavihetik.
A sajtótájékoztatón részt vett egy osztálynyi gyermek is a segélyszervezet budapesti családsegítő és gyermekjóléti szolgálatának támogatottjai közül, akik Wolf Kati énekesnőtől és Decker Attila világbajnok vízilabdázótól vették át tanszercsomagjaikat.
Az Ökumenikus Segélyszervezet augusztus 13-án hirdette meg Iskolakezdés együtt! elnevezésű országos adománygyűjtését, amelynek célkitűzése, hogy ezer gyermek kapjon beiskolázási segítséget tízmillió forint értékben. (MTI)