nyarNagyon sok szálláshely állítja magáról, hogy családbarát. A KidsOasis védjegyrendszere szigorú szempontrendszer alapján azonban minősíti is a szálláshelyeket. De leghitelesebben mégis a családok tudják elmondani, hogy a szállások tényleg megfelelnek-e a családok elvárásainak.
A nyár elején meghirdetett Álom-Másodállás pályázat a KidsOasis Kft. első nagyközönségnek szóló felhívása.

„Szerettük volna, ha minél több családhoz, nagycsaládoshoz jut el a KidsOasis üzenete, mindezt kreatív, játékos formában. A KidsOasis célja, hogy a nyertesek és családjaik bevonásával igazán izgalmas tartalommal szolgáljon a belföldi utazás szerelmeseinek, rávilágítva arra, hogy mennyivel más olyan szálláshelyen pihenni, ahol a család minden tagjára gondolnak. Családbarát szolgáltatást legjobban felmérni, tesztelni az tud, aki maga is érintett benne. Egy családnál, egy többgyermekes szülőnél nincs jobb „felmérő”, hiszen valós igényeket fogalmaznak meg, reális keresletet teremtenek. A több hónapig futó bloggal a KidsOasis közössége, olvasótábora pontos képet kap majd a már minősített szálláshelyek szolgáltatásairól, valamint arról, hogy mennyivel más eltölteni a vakációt egy olyan helyen, ahol a család minden tagjára gondolnak” – mondta a KidsOasis Kft. ügyvezetője, Gyetvainé Zováth Anikó.

Előzmények:

A július 15-i nevezési határidővel meghirdetett KidsOasis Álom-Másodállás játékra 32 pályamunka érkezett be. A jelöltek videói mind nagyon színvonalas, kreatív, sok beleadott munkaórát igénylő kisfilmek. A legtöbb közönségszavazatot kapó 10 szülő július 24-én, családjával együtt részt vehetett a KidsOasis Álom-Másodállás Meghallgatáson, ahol a KidsOasis zsűrije (Hadas Kriszta szerkesztő-műsorvezetőt, Mártonné Máthé Kinga belföldi igazgató a Magyar Turizmus Zrt-től, Vida Ágnes pszichológus, a Kismamablog.hu elindítója illetve dr. Puczkó László turisztikai szakember, a KidsOasis színeiben választotta ki a KidsOasis Országjáró Bloggerét. A nagy napon játékos családi feladatok, illetve egyéni bemutatkozási lehetőség is volt, mindezt kötetlen, családias környezetben, finom ételek és italok társaságában. A zsűritagok elsősorban azt nézték a jelölteken, hogy mennyire jól kommunikálnak, hogyan írnak vagy nyilatkoznak egy-egy szituációban, illetve mennyire együttműködő a család. A nyertes a KidsOasis Országjáró Bloggereként lehetőséget kap arra, hogy a minősített KidsOasis szálláshelyekre családjával augusztus és november között ellátogasson, ott átélje az igazán családbarát vendéglátás élményét, mindezt ingyen! Természetesen a sok-sok kikapcsolódás mellett kötelezettségei is vannak az „új ideiglenes kollégának”.

Minden utazásáról beszámolót kell írnia a KidsOasis honlapon található blogba, bejegyzés és videó formájában. A több órás Meghallgatás után a zsűri meghozta a döntését, amit ott a helyszínen nem közölt a versenyzőkkel, azt július 28-án tette közzé. A verseny annyira szorosra sikeredett, hogy a zsűri végül nem tudott választani 2 pályázó között, így megosztott első helyezést hirdettek ki.

A végeredmény tehát: 2 jelölt és családja, így Kovácsné Gyöngy Evelyn (Beep) és Szentendre Judit (Pécsi kalandorok) lettek a KidsOasis Országjáró Bloggerei és egyben a családbarát szálláshelyek tesztelői!

A Magyar Turizmus Zrt. felajánlásában szakmai különdíjat is átadhattak Kovács-Mihócza Orsolyának (Barangoló család), 3 őszi, teljes ellátású ajándék hétvégi program formájában (természetesen ebben az esetben is blogolnia kell a díjazottnak, videók és fotók készítése mellett). A különdíj szorosan kapcsolódik a Magyar Turizmus Zrt. új, turisztikai „Fenntartó család” elnevezésű kezdeményezéséhez, amelynek középpontjában a környezetvédelem, a „zöld” szállodák-, helyi termelők- és autentikus élmények népszerűsítése áll.

A héten indultak el és hamarosan elérhetők lesznek a szálláshelyekről szóló blogbejegyzéseik itt: http://kidsoasis.hu/blog/categorie/alom-masodallas/