Hetek óta készültünk rá, végül pénteken a Csodaceruza is csatlakozott a Migration Aid, a menekültek ellátásával foglalkozó civil csoport Szuperhősök éjszakája-akciójához, hogy a Csodaceruza magazinokkal és egyéb apróságokkal meglepjük azokat a gyerekeket, akik a Keleti pályaudvarnál töltötték az éjszakát.
Szerkesztőségünk aggódva figyeli a háborúk, vérengzések, embertelen körülmények sújtotta térségekből hazánk területére érkező gyerekek és hozzátartozóik sorsát. A gyerekek mindig kiszolgáltatottak, soha nem okozói, hanem elszenvedői a kialakult krízishelyzetnek. Nagyon fontos, hogy a felnőttek minden lehetőséget mozgósítsanak annak érdekében, hogy a gyerekek olyan életet élhessenek, ami megilleti őket: tartalmas, boldog, élményekben gazdag gyerekkort.
A helyszíni tapasztalatok után azt mondhatjuk, hogy a Csodaceruza lapszámainak, színezőoldalainak, és vele a színes ceruzáknak, zsírkrétáknak nagyon örültek a gyerekek. Népszerűbbek voltak az édességeknél, egyéb apró játékoknál is: a gyerekek valósággal rávetették magukat az oldalakra. Öröm volt látni a csillogó szemeket, mosolygó arcokat, hallani az angolul elhangzó köszöneteket.
Mi pedig a tisztelettel adózunk a Migration Aid fáradhatatlan és lelkes aktivistáinak!
Szeretnénk még többet adni ezeknek a gyerekeknek is mindabból, amit a Csodaceruza nyújthat. Aki szeretné akciónkat segíteni, kérjük, ezen az adományoldalon támogasson bennünket: https://www.indiegogo.com/projects/csodaceruza-a-legjobbat-a-gyerekeknek/x/9251117#/story

DSC_0637 DSC_0635 DSC_0639 DSC_0641 DSC_0643 DSC_0633