Koncz Timea nevét talán sokan Darvasi László műveihez készített rajzai alapján ismerik. A Pálcika és a Háromemeletes mesekönyv illusztrációit készítette, melyek a közelmúltban jelentek meg.  A tárgyakat tiszta színekkel, világos viszonyrendszerben festi le,  a lényeget megragadó vonalrajzai erőteljes hatást gyakorolnak a nézőre. Képei vidámak, ugyanakkor problémaérzékenyek. Plakátokat is készít, ezek sokszor egy-egy társadalmi kérdésre reflektálnak. Rendszeres rajzolója a Csodaceruzának, illusztrációi a magazin borítóján is megjelentek.

 

Mi jut eszedbe erről a szóról: gyerekújság?

Egy vidám, játékos, színes lap tele klassz rajzokkal! Mint a Csodaceruza!

 Milyen gyerekkori emlékeid vannak a gyerekújságokról?

Arra emlékszem, hogy egy gyerekújságban – talán a Pajtás volt – olvastam egy kis összefoglalót a Cona,n a barbárról. Még fénykép is volt hozzá Arnold Schwarzenegger-ről, mint barbár. Akkor teljesen megrémültem, mert azt hittem ez egy igaz történet. Azóta a barbárból kormányzó lett…

Miért ajánlod a Csodaceruzát a gyerekeknek?

Azért ajánlom, mert nekem és a 6 éves kislányomnak is tetszik…  Szülőként és illusztrátorként is öröm számomra, hogy van egy egyedi, értékeket  közvetítő, a kortárs művészekkel is együttműködő gyerekújság!

Köszönjük mindenkinek a megosztást!
Az újság megrendelhető a www.csodaceruza.hu oldalon!

Nézd meg galériánkat, melyben még több alkotó ajánlja a Csodaceruzát!

csi