Berg Judit a hazai magyar gyermekirodalom egyik legnépszerűbb szerzője. Rumini, Panka és Csiribi, Hisztimesék, Lengemesék… csak néhány könyv a sokból, mely ott sorakozik a gyerekek könyvespolcain. Könyveit az iskolákban is szívesen ajánlják a pedagógusok, a könyvtárosok pedig tudják, a kölcsönzési listákon mindig szerepel. Berg Judit kedves, nyitott személyisége sok gyerek számára izgalmas író-olvasó találkozók emlékét idézi, a szerzőnő sokat tett és tesz azért, hogy megszerettesse az olvasást a kicsikkel. Berg Judit írói tevékenységét a szakma számos díjjal jutalmazta. 

 

Mi jut eszedbe erről a szóról: gyerekújság?

Anyukaként az jut eszembe, hogy nem könnyű a gyerekeknek olyan jó újságot találni, amit az ember nem érez a végén pénzkidobásnak. Időről időre keressük a jó természetbúvár magazinokat, a minőségi irodalmat, jó meséket tartalmazó kiadványokat, vagy a vicces lapokat, esetleg jó gyerekrejtvényeket.

Milyen gyerekkori emlékeid vannak a gyerekújságokról?

Kisgyerekkoromban a nagymamám időnként megvette a Dörmögő Dömötört, később a barátnőimmel Hahotát olvastunk, aztán jöttek a képregények és magazinok, de az újságolvasásnak minden életkorban megvolt a maga varázsa. Az ember olvasott, szórakozott, tájékozódott a számára befogadható világ dolgairól, miközben volt az egészben egyfajta bennfentesség, az ugyanazt az újságot olvasók táborához tartozás érzése és egy nagy adag lazaság, hogy az ágyon elnyúlva, tét nélkül, komolytalanul lehetett komolyan venni az egészet.

Miért ajánlod a Csodaceruzát a gyerekeknek?

A Csodaceruzában a kortárs gyerekirodalom képviselőit olvashatjuk (magyarokat és külföldieket egyaránt), színvonalas, trendi illusztrátorok rajzait láthatjuk, de vannak benne könyvajánlók, rejtvények és játékok, vagyis minden, ami szórakoztatja az olvasni és játszani szerető gyerekeket. Ráadásul a magazin rendszeres olvasása közben a mai gyerekírók és illusztrátorok neve magától értetődő természetességgel válik közeli ismerőssé.

 

Köszönjük mindenkinek a megosztást!
Az újság megrendelhető a www.csodaceruza.hu oldalon!

Nézd meg galériánkat, melyben még több alkotó ajánlja a Csodaceruzát!

csi