Dániel András  maga írja és illusztrálja könyveit. Az árnyalatok, a finomságok, a hangulatok nagy mestere. Képeskönyveiben egyszerre van jelen a vidámság és a melankólia. Mindenben meglátni a szépet és a jót, egy nagyot nevetni, ez könyveinek filozófiája, melyet történetein keresztül sikeresen tud közvetíteni a gyerekek felé. A Kicsibácsi, Kicsinéni (és az Imikém) legutóbb a Magyar Narancs gyerekkönyves toplistáján az első helyen végzett. Könyvei a Pagony kiadó gondozásában jelennek meg.

 

1.Mi jut eszedbe erről a szóról: gyerekújság?

Egy olyan újság, ami számról számra egy csomó különös, szokatlan, szép és izgalmas dolgot kínál a gyerekeknek – mesében, versben, képben egyaránt. Annyira ám, hogy a felnőtt is kedvet érez hozzá, hogy a kezébe vegye. És ha már a kezébe vette, akár ötleteket is kaphat ebből az újságból, miket meséljen a gyerekének, milyen könyveket vegyen neki.

2. Milyen gyerekkori emlékeid vannak a gyerekújságokról?

Az izgalom, mielőtt kinyitod az Új Számot: hogy vajon mi lesz benne?! Legelőször ez a Dörmögő Dömötör volt, mint nyilván mindenkinek akkoriban. Későbbi emlék már a frissen megjelent (fekete-fehér!) Pajtás újság friss nyomdaszaga az iskolában. Aztán minden álmok netovábbja, a francia Pif magazin, amihez néha valami kis műanyag ajándék izét is csomagoltak, és tele volt számunkra izgalmasan érthetetlen nyelvű képregényekkel. Meg még a Kincskereső, ami meg gyerekeknek szóló, nagyon jó irodalommal volt tele.

3. Miért ajánlod a Csodaceruzát a gyerekeknek?

Mert olyan emberek írják és rajzolják, akik még nem felejtették el teljesen, hogy voltak egyszer gyerekek is. Ilyen felnőttből aggasztóan kevés van, ahogy Csodaceruzához hasonló gyerekújságból is…

Köszönjük mindenkinek a megosztást!
Az újság megrendelhető a www.csodaceruza.hu oldalon!

Nézd meg galériánkat, melyben még több alkotó ajánlja a Csodaceruzát!

 

csi